Ara 2010
03 Aralık 2010: Türkiye’de Bilim, Mühendislik Ve Teknolojide Kadın Akademisyenler Ağı Çalıştayı

İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi’nde Türkiye’deki 9 üniversiteden 16 katılımcı ile 3 Aralık 2010 tarihinde bir günlük bir çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştayın amacı, Türkiye’de bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarındaki toplumsal cinsiyet verileriyle kadın akademisyenlerin kariyer deneyimleri konusundaki bilgi birikimini zenginleştirmeye yönelik bir ortak projeinin oluşturulmasıdır. Temel bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarında kadın akademisyenler ağının kurulması ve Türkiye çapında bir veri tabanının oluşturulması da söz konusu projenin hedefleri arasındadır. Projenin üniversite yönetimlerinin, kadın ve erkek akademisyenler arasındaki eşitliği sağlamak ve üniversitenin temel politikaları arasına toplumsal cinsiyet eşitliğini yerleştirebilmek yönünde bilgilendirilmesine, bu yöndeki farkındalığın geliştirmesine ve bu bağlamda üniversiteler arasında işbirliği yapılmasına katkılarda bulunması öngorülmektedir.

Program için lütfen tıklayın

Katılımcı listesi için lütfen tıklayın