Nis 2024
Kadın Belediye Başkanlarımıza Görevlerinde Başarılar

31 Mart Yerel seçimlerinde göreve gelen tüm kadın belediye başkanlarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz.

1773 İTÜ Teknopark Ziyareti

İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulamaları Merkezi olarak 1773 İTÜ Teknokent'i ziyaret ettik.

Rektörlükten İTÜ BMT KAUM'a Ziyaret

İTÜ Bilim Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi'mizi ofisimizde ziyaret eden Sayın Rektörümüz Prof. Dr İsmail Koyuncu başta olmak üzere değerli Rektör Yardımcılarımıza destek ve katkıları için teşekkür ediyoruz.

Doç. Dr. Emine Görgül'den EELISA Mesajı

UNWOMEN 2024, “Kadınlara Yatırım Yapın: İlerlemeyi Hızlandırın” sloganını hayata geçiren bireylerin ilham veren hikayelerini paylaşmaya devam ediyor. İlham veren kişiler arasından seçilen İTÜ Bilim Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emine Görgül, hikayesini bizlerle paylaştı.

Kadınlar Günü Etkinliği

İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi olarak 5 Mart 2024’te düzenlediğimiz “İlham Veren Kadın Mühendisler” paneli, Üniversitemizin 250.yılını kutladığı 2023 yılında farklı alanlarda başarılı olan kadın akademisyen ve mezunlarını bir araya getirdi.

Mar 2023
Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Yönetimi

İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi’nin 7 Mart 2023’te düzenlediği “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Yönetimi” paneli toplumsal cinsiyet ve afet yönetimi alanında uzman isimleri bir araya getirdi.

Mar 2023
Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Yönetimi

07 Mart 2023, 15:00 – 16:30 , Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Yönetimi üzerine konuşuyoruz. SKA 5 VE SKA 10 amaçlarını değerlendirdiğimiz toplantımıza bekliyoruz.

Mar 2021
8 Mart 2021 Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği

9 Mart 2021, 17:00 , Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Hukuk üzerine konuşuyoruz

Ara 2020
“Türk Kadın Mimarlarının Ulusal Sınırlar Ötesinde İnşası” – Etkinlik Daveti

İTÜ BMT KAUM’un düzenlediği seminer dizisi bünyesinde ‘Türk Kadın Mimarlarının Ulusal Sınırlar Ötesinde İnşası: ABD’den Tarihsel ve Kesişimsel Feminizm’e Dair Bir Kesit’ başlıklı konuşmasıyla, İTÜ Mimarlık Bölümü mezunu Dr. Meral Ekincioğlu bir seminer verecektir.

Kas 2020
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Etkinliği, “Dijital Şiddet” Çevrim Içi Seminer

İTÜ Bilim Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İTÜ BMT KAUM) tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında, 27 Kasım 2020 saat 13.00’de çevrimiçi gerçekleştirilecek olan “Kadına Yönelik Dijital Şiddet” seminerimize davetlisiniz.

Ağu 2020
İstanbul Sözleşmesi’ni Yaşat Ve Uygula, Üniversitelerarası Cinsel Taciz Ve Saldırıya Karşı İşbirliği Grubu Ortak Metni

ÜNİVERSİTELERDE CİNSEL TACİZİ ÖNLEMEK İÇİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ YAŞAT VE UYGULA

Şub 2020
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği, 6 Mart 2020

Yaratıcı Endüstri ve Teknolojide Fark Yaratan Kadınlar Dünya Kadınlar Günü kapsamında 6 Mart saat 10.00’da SDKM Büyük Salonda gerçekleştireceğimiz etkinliğimize davetlisiniz.

Ara 2019
TÜBİTAK Süreçlerinde Kadın Araştırmacıların Katılımının Artırılmasına Yönelik Politika İlkeleri Yayınlandı

TÜBİTAK, fırsat eşitliği yaklaşımını bir politika belgesi ile somutlaştırmak ve uygulamalara yol gösterici olması amacıyla tüm Ar-Ge ve yenilik alanlarında kadın-erkek araştırmacılar arasında dengenin sağlanması ve korunması adına aşağıdaki politika temel ilkelerini oluşturmuştur.

Kas 2019
Kadın Ve Çocuk İstismarı/ Şiddet Ve Nedenleri Semineri, 27 Kasım 2019

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 27 Kasım saat 17:00’de Avukat Taciser Ülkü Levent ile şiddet ve nedenlerini konuşacağımız etkinliğimize katılımınızdan mutluluk duyarız.

Eyl 2019
Eyvah CEO Doğuruyor Semineri, 23 Ekim 2019

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında erkeklerin rolü ve iş dünyasında çeşitliliğin önemini konuşmak için 23 Ekim saat 18.00’ de Galip Sağıroğlu Salonunda, toplumsal cinsiyet aktivisti ve Egon Zehnder Kıdemli Ortağı Murat Yeşildere tarafından “Eyvah CEO Doğuruyor” başlıklı seminer düzenlenecektir.

Nis 2019
Abel Ödülü İlk Kez Bir Kadın Matematikçiye Verildi (Mart, 2019)

Matematiğin Nobel’i olarak bilinen Abel Ödülü bu yıl ilk defa bir kadın matematikçiye verildi. Norveç Bilim ve Edebiyat Akademisi’nin prestijli ödülü Abel’ı Amerikalı profesör Karen Keskulla Uhlenbeck aldı.

Mar 2019
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri, 7-8 Mart 2019

Günümüzde gittikçe hızlanan zaman akışı içinde sıklıkla kendimize ve çevremize dair farkındalığımızın azaldığı ve yoğun stresin etkisini hissettiğimiz anlar yaşıyoruz. Hayata anlam katarken farklı sorumlulukları bir arada taşıyan kadınlar olarak tüm zorluklara rağmen hayat sevinci ve enerjimizi sürdürmek zor olabiliyor.

Oca 2019
“Bilim Kadınları İçin” Programı, 2019 Başvuru Süreci Başladı

Kadınların bilime katkısını desteklemek, bilimde cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek, genç ve yetenekli Bilim Kadınlarının rol model oluşturmasını sağlamak amacıyla ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu iş birliğiyle hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programının 2019 başvurusuna aşağıdaki linkten ulaşabilir.