Kas 2012
30 Kasım 2012: Türkiye’de Bilim, Mühendislik Ve Teknolojide Kadın Akademisyenler Ağı Çalıştay 4

Türkiye’de Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Akademisyenler Ağı Projesi ortakları İTÜ Taşkışla’da buluşuyor. İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda yürütülen Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin dâhil olduğu projede üniversitelerden kadın akademisyenler 30 Kasım 2012’ de 4. Çalıştay’ı gerçekleştirmek üzere biraraya gelecekler. Akademik alanda yaşanan ve kadın akademisyenlerin deneyimlerinde ortaya çıkan toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini görünür kılmayı, bilimsel üretimde kadın potansiyelini ortaya çıkaracak duyarlı politikaların özümsenmesini ve sürekli kılınmasını sağlamayı hedefleyen projede 4. Çalıştay’ın üniversiteler arası işbirliğine katkıda bulunması ve projenin yürütülmesindeki koordinasyonu sağlaması beklenmektedir.