contentblock-kaum
 




Haberler

02
Eyl 2024
Üç Harp Okulunda da Kadınlar Birinci!

TSK Tarihinde Bir İlk: Üç Harp Okulunda da Kızlar Birinci Oldu

Devre birinciliğini Kara Harp Okulu'nda Ebru Eroğlu, Deniz Harp Okulu'nda Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu'nda İkra Kuyumcu aldı. 

   

İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu'nda Cumartesi günü düzenlenen diploma alma ve sancak devir teslim töreninde bir ilke imza atıldı: Kara Harp Okulu'nda Ebru Eroğlu, Deniz Harp Okulu'nda Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu'nda İkra Kuyumcu, mezuniyetlerinde devre birinciliği elde ederek TSK tarihinde üç harp okulunda da birinciliği elde eden ilk kadınlar oldular. 


harp-okulu-birincileri

  

  Kara Harp Okulu’nun devre birincisi Ebru Eroğlu, mezuniyet töreninin ardından “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyerek ant içirilmesini sağladı. Tören sırasında, Eroğlu ve diğer teğmenler “And içeriz ki, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanımızın bir karış toprağına uzanan eller karşısında bizleri bulacaktır. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözleriyle yemin etti.

tegmen-ebru-eroglu

  

     Bu başarı, kadınların askeri eğitim ve kariyerlerinde en yüksek başarıyı elde edebileceğine kanıt niteliğinde bir gelişme oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilk olarak değerlendirilen bu gelişme, askeri alanda cinsiyet ayrımcılığı olmaksızın başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu ortaya koyuyor. Kadın teğmenlerimizin elde ettiği bu başarı, genç kadınların askeri kariyer hedeflerini teşvik edici bir örnek teşkil ediyor ve onlar için için güçlü bir rol model oluşturuyor.

     Ordudaki kadın temsilinin güçlenmesine katkı sağlayan bu gelişme, kadın askerlerin eğitimine ve kariyerlerine daha fazla önem verilmesine ve desteklenmesine yönelik politikaların güçlenmesine katkıda bulunacaktır.