Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları Ekosistemini Büyütüyoruz. 🔬 ✨
İTÜ BMT KAUM Yönetim Kurulu olarak Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal eşliğinde üniversite yönetimimizle bir araya gelerek
yürüttüğümüz çalışmaları ve geleceğe dair projelerimizi değerlendirdik.
🌟 2025 Aile Yılı kapsamında başlattığımız araştırmacı çağrısı, kız çocuklarının bilim ve mühendislik alanındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, “Eşitlik Kampüsü” gibi projelerimizle toplumsal cinsiyet eşitliğini üniversitelerde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
💡 TÜBİTAK projelerinde aktif rol alarak, kız çocuklarına mühendislik ve bilim alanlarında ilham vermeyi, kadın öğrenciler ve akademisyenlerin proje takımlarında daha fazla yer almasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Üniversiteler ve özel sektörle kurduğumuz işbirlikleri içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu yolda bizlere destek veren üniversite yönetimine teşekkür ederiz. İTÜ BMT KAUM olarak tüm motivasyonumuzla çalışmaya, üreterek dönüştürmeye devam edeceğiz. 🚀✨
#İTÜ #BMTKAUM #KadınveBilim #STEM #ToplumsalCinsiyetEşitliği #EşitlikKampüsü