contentblock-kaum
 




Haberler

08
Haz 2024
1. Pediatrik Tıbbi Rehabilitasyon Kongresi

1. Pediatrik Tıbbi Rehabilitasyon Kongresi, 6-8 Haziran tarihleri arasında İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

PediatrikRehabilitasyonKongresi_0
 
  
1. Pediatrik Tıbbi Rehabilitasyon Kongresi, pediatrik rehabilitasyon alanındaki çeşitli konuları, fiziksel tıp ve rehabilitasyon hekimleri, ilgili branş uzmanları ve diğer sağlık profesyonelleriyle birlikte güncel bilgiler ışığında değerlendirerek; farklı görüşleri tartışma ve uygulama deneyimlerini paylaşma imkanı yaratmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda bütüncül ve kapsayıcı bir perspektifle çocukluk çağından ergenliğe ve sonra erişkin yaşama geçişte beden sağlığına ve sosyal yaşama dahil olmaya ilişkin araştırma ve uygulamaların çok disiplinli olarak aktarılması da kongrenin öncelikli hedefleri arasında bulunmaktadır.

  
   
PediatrikRehabilitasyonKongresi_1
   
   
7 Haziran Cuma günü gerçekleşen "Pediatrik Rehabilitasyona Bütüncül ve Kapsayıcı Yaklaşım; Ne Zaman, Kim, Nasıl?" adlı ilk oturumda, Pediatrik Rehabilitasyonun holistik perspektifi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji ve ortopedi uzman hekim yaklaşımları, çocukluktan ergenliğe ve erişkinliğe geçiş süreçleri, kapsayıcı toplum ve çevrenin önemi, çocuk ve ailesinin yaşam kalitesini etkileyen faktörler ele alındı. İTÜ Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyelerimizden Doç. Dr. Göksenin İnalhan, bu oturumda panelist olarak yer alarak erişilebilirlik konusunda çalışan bir mimar olarak engelli çocuk ve ailelerin yaşamında kapsayıcı tasarımın rolünü açıkladı.
   
   
PediatrikRehabilitasyonKongresi_2
   
   
İTÜ Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi olarak bu verimli etkinliğe dahil olmak, kongreyi mekanlarımızda destekleyebilmek büyük mutluluktu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz, nice buluşmalarda bir arada olma dileklerimizle.

Kongre ile ilgili tüm bilgileri güncel olarak takip edebilmek ve detaylı bilgi almak için https://pedrehabkongre.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.