Haberler

09
May 2023
Afet Yönetiminde Yenilikçi Çözümler: Fikir Oluşturma Atölyesi

Etkinlik1

13 Mayıs 2023 Cumartesi günü İTÜ Ginova, ITUX Topluluğu, ITU KAUM ve İTO Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi işbirliğiyle Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Fulya Yerleşkesinde deprem gibi afetlere yönelik önleyici çözümler geliştirmek amacıyla kullanıcı odaklı bir perspektifle fikir oluşturma atölyesi (ideation workshop) düzenlenecektir.
Bu atölye çalışması, katılımcıların derinlemesine anlayış kazanmasına ve yenilikçi ve etkili çözümler geliştirmelerine yardımcı olacak şekilde kullanıcı deneyimi ve tasarımsal düşünce mantığına dayanacaktır.


-Drone vb. teknolojik araçlarla lojistik sorunlarına yönelik inovatif çözümler
-Web ve/veya mobil tabanlı platformlarda haritalama vb. işleri gerçekleştiren yazılımsal çözümler
-Mimar tasarım vb. çözümlerle geçici barınmadan kalıcı barınmaya geçişi sağlayan mekansal inovatif fikirler
-Afet bilinçlendirme eğitimlerinin oyunlaştırılması, AR/VR/Metaverse vb. platformlar üzerinden sanal müze vb. çok boyutlu inovatif çözümler
-Erken uyarı sistemleri ve güvenliğine yönelik çözümler
-Afet farkındalığı ve bilinçlendirmesine yönelik iletişim odaklı kreatif çözümler

Atölye çalışması bir gün sürecek ve 3 ana bölümden oluşacaktır:
İlk olarak, İTÜ Afet Komisyonu üyeleri ve ilgili sivil toplum örgütü yöneticileri gibi alanında uzman 3 konuşmacı, depremlerle ilgili karşılaşılan zorlukları ve uygulanabilecek potansiyel çözümleri anlatacaklar. İkinci bölümde, proje ekipleri, kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alarak kişilik (persona) geliştirme çalışması yapacaklardır. Son olarak, ekipler elde ettikleri içgörülerden hareketle kişiliklere uygun yenilikçi çözümler geliştirecekler.

Atölye çalışması, benzer düşünen insanlarla işbirliği yapmak ve kullanıcı deneyimi ve tasarım düşüncesi becerilerinizi geliştirmek için harika bir fırsat sunmaktadır. Atölye çalışmasına katılmak isteyen tasarım, mühendislik, sosyal bilimler ve felaket yönetimi gibi çeşitli alanlardan gelen yenilikçi ve ilgili katılımcılar, başvuru formunu 5 Mayıs Cuma saat 23:59’a kadar doldurmalıdır. Atölye çalışması sonunda jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu kazanan projenin uygulanmasına destek olunacak ve tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

Başvuru formuna ulaşmak için lütfen linke tıklayınız:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWyzOvdkhN4Xon9INlBZorOxKWZgPTABckMsnJBdttBB9G4A/viewform?usp=sf_link