Haberler

08
Haz 2018
STEM Girişimciliğinde İTÜ’lü Kadınları Nasıl Güçlendirebiliriz Çalıştayı, 07.06.2018

İTÜ BMT KAUM ve GİNOVA ortaklığında, Doç. Dr. Elif Sezen Yağmur Kilimci’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen, kadın girişimcilerin girişimcilik yolunda karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu çalıştaya, mühendislik ve mimarlık eğitimi almış ve bu alanlarda girişimci olan 10 kadın girişimci katılmıştır.

Kişisel hikayeler üzerinden ortaklıklar oluşturulan çalışmada, tasarım odaklı düşünme yöntemi kullanılarak bireysel algılanan bir çok faktörün tüm girişimci kadınlar için söz konusu olduğu görülmüş ve ortak yolculuk haritaları çıkarılmıştır. Bu yolda en büyük motivasyonlarının aile, okul, iş hayatı ve rol modeller olduğunu belirten katılımcılar İTÜ’nün kendileri için büyük bir şans olduğunu da eklediler, girişimciliğin önündeki en önemli engellerin ise politik- sosyal çevre, network kısıtları ve kadının algılanış şekli olduğu belirtildi.

Çalıştay sonunda STEM alanında girişimci kadınların sayısını artırmak için, mentorluk ilişkilerinin kurulması, kadınlara yönelik yarışmalar düzenlenmesi, yatırım ve network ağları kurulması, girişimcilik alanında kadınlara yönelik eğitim kampları oluşturulması ve özgüven eksikliğini gidermeye yönelik çalışmaların yapılması önerildi.