Haberler

15
Şub 2014
Marie Sklodowska Curie Araştırma Ve Yenilikçilik Değişim Programı Çağrısı Açıldı

Avrupa’yi tum arastirmacilar icin cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Arastirma Programlari ve Burslari kapsaminda yer alan  Arastirma ve Yenilikcilik Degisim Programi (Research and Innovation Staff Exchange Scheme-RISE) 2014 cagrisi kapsaminda 11 Aralik 2013 tarihi itibari ile basvurulari kabul etmeye baslamistir.

 

Horizon2020 Marie Sklodowska Curie Arastirma Programlari ve Burslari kapsaminda her arastirma alanindan proje onerileri desteklenebilmektedir.

Arastirma ve Yenilikcilik Degisim Programi (Research and Innovation Staff Exchange-RISE)
Cagri Kodu:                                           H2020-MSCA-RISE-2014
Cagri Acilis Tarihi:                                11 Aralik 2013
Cagri Kapanis Tarihi:                           24 Nisan 2014 (Bruksel yerel saati ile 17:00)
Cagri ButcesiButce:                            70 Milyon Avro

Arastirma ve Yenilikcilik Degisim Programi (RISE) universiteler, sanayi kuruluşları ve araştırma merkezlerindeki araştırmacıların, teknik ve idari personelin  uluslararası ve sektorlerarası dolaşımını destekleyen bir programdır. Programın amacı araştırma gruplarının kısa süreli personel değişimleri aracılığı ile Avrupa içinden ve dışından kuruluşlar ile uzun sureli araştırma işbirlikleri oluşturmasını sağlamak, sektörler ve ülkeler arası bilgi ve teknoloji transferi gercekleştirmektir.

Çağri Sayfası: Çağrının Avrupa Komisyonu sitesindeki resmi duyurusuna ulaşmak için lütfen tiklayiniz.

 

RISE Programina başvuru yapmak icin Avrupa içinden ve dışından sizin araştırma alanınızda faaliyet gösteren üniversite ve sanayi temsilcileri ile irtibat kurabilir, bu kurumlar ile ekte yer alan proje onerisi formatını kullanarak ortak araştırma projeleri hazırlayabilirsiniz. Bu proje önerisini online bir portal araciligi ile ğağri kapaniş tarihine kadar Avrupa Komisyonu’na sunabilir ve 4 yillik araştırma projeleriniz kapsamında kısa süreli araştırma dolaşımlarının Komisyon tarafindan fonlanmasini sağlayabilirsiniz.