Tem 2012
Female Empowerment In Science And Technology Academia FESTA

İTÜ, 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren AB 7. Çerçeve Programı kapsamında “Female Empowerment in Science and Technology Academia” konulu ve 287526 nolu, kısa adı FESTA olan 5 yıllık bir uygulama projesinde ortak olarak yer almaktadır. Söz konusu AB projesi 7 ülkeli bir proje olup, projede yer alan diğer üniversiteler ve ülkeler şöyle sıralanabilir: Uppsala University (coordinator) İsveç, University of Southern Denmark Danimarka, RWTH Aachen University Almanya, University Of Limerickİrlanda, Fondazione Bruno Kessler İtalya, South-West University Bulgaristan.   İTÜ FESTA’da Prof. Dr. Gülsün Sağlamer (Proje yürütücüsü), Prof. Dr. Mine Tan, Dr. Özge Atalay Çelik, Yard. Doç. Dr. Fulya Tepe ve Hülya Çağlayan yer almaktadırlar.

Projenin amacı Avrupa üniversitelerinin, toplumsal cinsiyet göz önünde bulundurulmaksızın, tüm araştırma güçlerini ve yetkinliklerini en üst düzeyde ve en verimli biçimde kullanılabilmelerini sağlayacak modeller üretmektir. Bu nedenle teknik ve bilimsel uzmanlıkta cinsiyet eşitliği hedefine ulaşabilmek için araştırmacıların kariyerlerinin ilk basamaklarından itibaren çalışma ortamlarını, çalışma koşullarını, iş ve yaşam dengelerini iyileştirecek önemlerin alınması hedeflenmektedir.