Kadın Ve Çocuk İstismarı/ Şiddet Ve Nedenleri Semineri, 27 Kasım 2019

by Barış Darcan | Kas 25, 2019
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 27 Kasım saat 17:00’de Avukat Taciser Ülkü Levent ile şiddet ve nedenlerini konuşacağımız etkinliğimize katılımınızdan mutluluk duyarız.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 27 Kasım saat 17:00’de Avukat Taciser Ülkü Levent ile şiddet ve nedenlerini konuşacağımız etkinliğimize katılımınızdan mutluluk duyarız.

İTÜ BMT-KAUM

27 Kasım 2019, 17.00
İTÜ SDKM, Workshop Odası 3
(Adres: İTÜ Ayazağa Kampüsü)

Hakkımızda

BMT-KAUM, bilim, mühendislik, teknoloji ve sanat dallarında kadın-erkek fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla araştırma ve incelemeler yapılmasını, bu konudaki toplumsal bilincin arttırılmasını, konuyla ilgili uygulamaların izlenmesini, veri tabanı ve göstergelerin geliştirilmesini, kadın çalışmaları alanının ve kadınların toplumsal/akademik yaşama katkısının görünürlüğünün arttırılmasını, üniversitede konuyla ilgili bir bilgi merkezi oluşturulmasını sağlayacak yayın/belgelerin sürekli ve güncel olarak kazandırılmasını hedeflemektedir. Merkezin kuruluşu ayrıca, kadın akademisyen varlığının giderek arttığı üniversitemizde uygulanmakta olan lisans/lisansüstü programlarda toplumsal cinsiyet duyarlılığını özümseyen kapsamlı düzenlemelere gidilmesi açısından da önem taşımaktadır. Dolayısıyla, merkez faaliyetleri, bölümlerde uygulanan programları ve araştırmaları, toplumsal cinsiyet bakış açısıyla tamamlamak ve zenginleştirmek amacıyla akademik destek sağlamayı hedeflemektedir.

Cinsel Taciz ve Ayrımcılığı Önleme Kurulu’na itucitak@itu.edu.tr adresinden başvurabilirsiniz.

gender-equality-plan

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı