Hakkımızda



template-thumbnail-1

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İTÜ BMT KAUM) bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarında cinsiyet eşitliğini önceleyen ve kadınların akademik, profesyonel ve sosyal alanlarda güçlü ve etkin bir şekilde yer almalarını destekleyen disiplinler arası bir araştırma, eğitim ve uygulama merkezidir.

ÖNCELİKLİ HEDEFLERİ
- kadın-erkek fırsat eşitliğini desteklemek
- kadın çalışmalarının görünürlüğünü artırmak
- toplumsal/akademik yaşama katkıda bulunmak
- toplumsal bilinci artırmak
- toplumsal cinsiyet temelli veri tabanı ve göstergeleri geliştirmek



Merkezimiz, Türkiye Yükseköğretim Kurulu'nun 4 Kasım 2009 tarihli onayıyla kurulmuştur.

Türkiye’de 102 adet, İstanbul’da ise 26 adet Kadın Araştırma Merkezi vardır.

Merkezimiz, üniversitedeki mevcut 37 araştırma merkezi içerisinde toplumsal cinsiyeti önceleyen kapsayıcı rolüyle ayrışmaktadır



Cinsel Taciz ve Ayrımcılığı Önleme Kurulu’na itucitak@itu.edu.tr adresinden başvurabilirsiniz.

 

İTÜ Cinsel Taciz Ve Ayrımcılığı Önleme Yönergesi

İTÜ Cinsel Taciz Ve Ayrımcılığı Önleme Yönergesi, İTÜ ve bağlı birimlerinde çalışan akademisyen, personel ve öğrencilere cinsel taciz ve ayrımcılık konusunda destek verir ve çözüm arar. Cinsel Taciz Ve Ayrımcılığı Önleme Yönergesi'ni okumak için yandaki QR kodu okutabilirsiniz.
 

itucitak



İTÜ Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı (GEP)

Üniversitemiz, Cinsiyet Eşitliği Planını (Gender Equality  Plan   -  GEP) İTÜ Senatosu kararı ile 2021-2026 yıllarını kapsayan dönem için hazırlamıştır.
GEP Planı, tüm kamu kurumları, yükseköğretim kurumları ve AB üye devletleri ile ilişkili ülkelerden araştırma kuruluşları için bir uygunluk kriteridir. İTÜ Cinsiyet Eşitliği Planına için yandaki QR kod aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 


GEP-ITU